Vicces sztorik a flottakezelésről

Van egy régi barátom, akinek a szenvedélye az autózás. Fiatal korától kezdve olyan cégeknél dolgozik, akik flottakezeléssel foglalkoznak. Most már egy nagyon jó vállalkozásnál sikerült elhelyezkednie (itt:
http://flottakezeles.hu), de régen sok érdekes kalandja volt. Ebből mesélek néhányat.

Kezeltetném a férjem flottáját

Ez a történet kicsit kakukktojás, mert a barátom már a mostni cégénél dolgozott, amikor az egyik ismerősének az ismerőse, egy igazi bombázó egyszer leszólította egy partiban.

  • Ne haragudj, szeretnék a férjemnek ilyen flottakezelést. Neki nagyon kicsi, főleg a teljesítményre megy, de azt mondták, nálatok ez nem baj!

A barátom először köpni, nyelni nem tudott, aztán nagy nehezen kiderült, hogy mit értett félre a hölgy. A cég, ahol a barátom dolgozik, nem csak nagyvállalatok autóparkját kezeli, hanem azt is vállalja, hogy kisebb cégek, akár 3-4 járművét menedzseli. Szóval, igen, a kicsi flottát is szívesen kezelik, ugyanolyan gondossággal, mint egy óriási állományt… sőt!

A hölgy ebből a “kicsit”, a “flottát” és a “kezelést” tudta megjegyezni. azt gondolta, ez a fajta kezelés olyan, mint amikor az ember elmegy a kozmetikushoz, és kér egy arcpakolást. Úgy gondolta, meglepi a férjét, és a három darabból álló, egyelőre még igen szerény, de nagyon értékes sportautó gyűjteménynek kér egy kis ápolást.

Hát… a flottakezelés nem egészen ezt jelenti….

http://flottakezeles.hu
Kozmetikát minden autónak!

Lízingeljen bérgyilkost!

Szintén a “flotta” szó okozott gondot a barátom kisfiának és az óvodás társainak is. Egyik reggel a feleségét félrehívta az óvónő, hogy tisztázzák: ez egy tisztességes környék, és bármilyen titkos családi üzelmek folynak is otthon, a gyerekeket lehetőleg ne avasság be olyasmibe, amihez még túl kicsi.

A család nem egészen értette a dolgot. Aztán kiderült, mi történt. A kisfiú fejében a “flotta” a hadsereggel kötődött össze. “Apukám dolgozójában nagy embereknek a katonái vannak. Ki lehet bérelni, és akkor oda megy velük az ember, ahová akar. És apu csinálja a biztosítást, meg a felszerelést!”

Na ezekből a mondatokból a gyermeki fantázia aztán tökéletes “Háború kutyái” meg “Rambo” történeteket generált, az óvónéni meg már egészen komoly bérgyilkosos sztorikat meg maffiakapcsolatokat vizionált.

Pedig amúgy a barátom nem géppisztollyal biztosít, csak a papírmunkát intézi azoknak az ügyfeleknek, akik tőlük bérelnek vagy lízingelnek autót, és kérik, hogy lehetőség szerint a bérbeadó cég intézze a lehető legtöbb adminisztrációt. Mivel sok cégnek a kocsik tartós bérletbe vétele jobban megéri, mintha lízingelnék a cégautót, ezért elég gyakran adódik úgy, hogy a kocsik után az ő vállalkozásuk végzi az adminisztrációt.

Hajót bérelnék!

A “flotta” szó néha nem csak az ovisokat, de a felnőtteket is megtéveszti. Egyszer egy komoly üzletember kereste meg a barátomat, hogy segítsen neki yachtot bérelni.

A barátom fejében sehogyan sem akart összeállni a dolog, hogy miért pont őt találta meg ezzel a kéréssel az illető. Aztán egyszer csak beütött az isteni szikra. Végül is a brit flotta is (hadi)hajókból állt.

A barátomék mostani és akkori cégénél is lehetőség volt ara, hogy az autókat tartós bérletbe vegyék. ez azt jelenti, hogy azokat a kocsikat, amiket a vevő kiválaszt, a cég megvásárolja. A vevő visszabérli tőlük a kocsit, havonta fizeti a részletet, amikor pedig lejár a bérlet, akkor a bérbeadó cég értékesíti az autókat és akár indulhat új kocsikkal egy újabb bérleti periódus.

Ez sok cégnek megéri, mert nem áll a pénzük az autóban, könnyen korszerűsíteni tudja az autóparkját, és le tudja írni költségként a bérlési költség nagy részét. Mármint az AUTÓbérlési költségét.

Tartós bérlet vs bérlettartó

A legaranyosabb történet viszont Gábor nagymamájával esett meg, aki több, mint 50 évig árult jegyet, bérletet a közlekedési vállalt egyik trafikjába. Szerinte a Gábor, a barátom

  • Autós bérlettel
  • bérlettartóval
  • éves bérlettel

foglalkozik, egy szóval tovább vitte a családi bizniszt.

Végül is, így is lehet mondani.