Új életcélt tűztem ki, mindennek a kezdete pár vicces kép volt!

Szokásunk barátaimmal, hogy a hét végeztével, péntek este, vagy szombaton, összegyűlünk valakinél és az internet mocskát elkezdjük nézni. Rengeteg idióta, morbid, obszcén, vicces és még sorolhatnám a jelzőket, hogy milyen tartalmakat lehet találni fenn. Szerencse, hogy vannak olyan oldalak, amik ezeket összegyűjtik és ezáltal hatékonyabb az ember, mert több tartalmon tudja átrágni magát az. Egyszerűen nem tudunk betelni ezekkel a vicces képekkel, meghökkentő pillanatban elkapott fotókkal! Néha sajnos annyira belemerülünk, hogy azt vesszük észre, hogy pár óra után már teljesen ismeretlen oldalakon járunk, amiknek a böngészése nem éppen hasznos.

Bár legutóbb nem így volt. Aznap éppen nálunk voltunk és már későre járt, ezért a többiek elbúcsúztak és hazamentek, de én nem bírtam magammal, ezért a linkláncon haladva körbejártam a világhálót. Volt egy kép, amin egy paradoxon volt, hogy a föld teljesen be van borítva napelemmel, ami termeli az áramot, hogy alatta az emberek lássanak. Ez egy kicsit elgondolkodtatott, ezért utána jártam a témának, hogy mire is jó a napelem valójában.

napelem rendszerekNem kellet hosszasan kutatnom, mert rengeteg hasznos írás van a neten napelem rendszerek és hozzájuk tartozó teendőkről és hasznukról. Találtam is egy remek oldalt, ami még a telefonomon is kifogástalanul működött, olyan jól volt optimalizálva. Érthetően volt leírva minden a napelemről, felmérésről, tervezésről, telepítéséről és megtérüléséről. Annyira szimpatikus lett számomra, hogy biztos lettem abban, hogy ha megtehetem majd, muszáj lesz a családi házamra fotovoltaikus rendszert telepítenem, mert kimondottam a legjobb befektetés!

A megújuló energia, most amúgy is egy divatos dolog kezd lenni, mert egyre többen gondolják azt, hogy a napelem rendszerek megoldást jelentenek sok globális problémára. Szerencsére nem csak magánszemélyek, hanem olyan országok, képviselők, akiknek van hatalmuk ahhoz, hogy ebben a kérdésben változást tudjanak véghezvinni. Mert ez egy olyan téma, ami mellett nem mehetünk el félvállal, hiszen a következő generációnak, azaz az unokáknak is kell egy élhető Föld.

Elhatároztam, hogy megpróbálom meggyőzni haverjaimat is a napelem fontosságáról és hasznosságáról, mert egyelőre vicces képeken kívül nem igazán érdekli őket semmi. Bár féle, hogy elijesztem őket, ha túl rámenős leszek, úgy hogy a legjobb megoldás az, ha megmutatom nekik az a zseniális weboldalt, amit találtam, mert annál jobb fogalmazást rég láttam. Remélem ők is motiváltak lesznek a témában és ők is szeretnének majd napelemes rendszereket telepíteni a házukra!