Téged se nevessenek ki a rossz stílusod miatt!

Az internet néha kegyetlen, és akár olyan emberekből és viccet tud csinálni, akik nem is érdemelnék meg. Sokszor csak a véletlenek összejátszása vagy külső körülmények miatt kerülsz rossz helyzetbe, és ha valaki akkor lekap, és felrak egy humoros portálra, akkor akár meme is válhat belőled, és soha nem tudod többet lemosni ezt az online „hírnevet”.

Ez így van akkor is, hogyha az egyetlen hiba, amit elkövetsz, az a rossz öltözködés. Ilyenkor amúgy is furán néznek rád a körülötted lévő emberek, de ha ez az internetre is kikerül, akkor még rosszabb is lehet a helyzet. Egy rossz legging, egy csúnya szoknya, kardigán vagy bármilyen ruhadarab tud problémát okozni.

Igazából ilyenkor még az is kérdéses, hogy ez véletlen-e, és nem a saját hibád. Mert ha az öltözködésről van szó, akkor valamilyen szinten te is felelős vagy érte. Lehet, hogy gyerekkorodban nem segítettek a szüleid, mert nem ismertettek meg az igényes öltözködés alapjaival, de ezt felnőtt korra már önerőből is le lehet vetkőzni.

Kereshetsz megbízható márkákat, akikről tudod, hogy hozzád való stílusban öltöztetnek. Ismerhetsz webshopokat, ahonnan akár távolról, olcsón is rendelhetsz. Olvashatsz cikkeket arról, hogy a te szemed színéhez, alakodhoz, arcformádhoz milyen ruhák állnak jól, és egy kis illemet is tanulhatsz, hogy melyik alkalomra milyen ruhát illik felvenni – megúszhatod-e egy elegáns blúzzal, orverállal, vagy fel kell venned a kisestélyid, elegáns öltönyöd?

Én például nagyon sokáig gondban voltam a kötött ruhákkal, és ezzel tisztában voltam. Tudtam, hogy nekem jól állna, és szeretnék ilyet, de egyszerűen nem tudtam megtalálni a tökéletes darabokat. Ilyenkor azonban nem adom fel – bár kétségtelenül a szüleim nem tanítottak arra, hogy hogyan kell kitartóan keresni a hozzám legjobban illő darabot, hanem megelégedtek a legolcsóbbal – és addig folytatom, amíg meg nem lesz a tökéletes.

Ez extra energia volt, de végül sikerült megtalálnom azt a női kötött ruha webáruházt, ahol azóta is nyugodt szívvel bármilyen terméket meg tudok rendelni, mert olyan igényességgel végzik el a darabok összeválogatását, hogy nem tudok rossz vételt kifogni rajta.

És erre mondom azt, hogy ha te nem tudod mi a számodra ideális öltözködés, akkor utána tudsz nézni, mégpedig az előtt, hogy látványosságot csinálnál magadról. Az internet korában nem nehéz dolog ez már, hisz annak a női kötött ruha webáruháznak is megvannak a saját tanácsadó cikkjei, amit én ajánlottam.

Itt tájékozódhatsz arról, hogy mit jelentenek a ruhákban a különböző színek, mi fog neked a legjobban állni, mi való a testalkatodhoz. Nem fogod elkövetni azt a hibát, hogy mondjuk sovány emberként fekete ruhát veszel fel, ami csak még jobban soványítania, vagy teltebb alkatodra egy előnytelen harisnyát húzol nyilvános helyen – ilyenekre vadásznak a humoros portálok, akik eredetinek gondolják magukat ezekkel a képekkel.

Az egyetlen dolog, ami még ott van, az a leggyakoribb kifogás az igénytelen öltözködésre és kinézetre: az, hogy nincsen pénzed arra, hogy ezt megengedhesd magadnak. Ez azonban legfeljebb akkor lenne igaz, ha a divat és az elegánsság csak a drága, márkás ruhaboltok sajátja lenne, de ott vannak az olyan helyek, mint abutik, aminek a női kötött ruha webáruházában például én olyan jó árakat tapasztaltam, mint sehol máshol.

Nem kell tízezreket költened arra, hogy legyen egyetlen ruhád, ami jól áll rajtad, és tudod viselni, hanem annyiért akár már a hét minden napján is szebbnél-szebb öltözetekben viríthatsz az utcákon. És nem kellett nekem se sokat keresnem ahhoz, hogy megtaláljam ezt a helyet, az akciós kötött ruhák keresésre már szinte elsőként szerepelt is a felhozatalban.

De az idő is pénz, és sokan azt mondják, hogy az sincsen meg nekik a vásárlásra – elmenni a boltba, válogatni, véleményezni, esetleg hozni egy barátnőt is, aki megmondja, hogyan áll. Hát pont ennek kiküszöbölésére léteznek a webshopok, ahol akár házhozszállítással is meg lehet venni a ruhákat, és nem kell órákat eltölteni a plázák járásával.

Végig tudod nézni egyben az összes elérhető megfelelő méretű ruhát, és ha szeretnéd, a képeket még a barátaidnak is el tudod küldeni véleményezésre. Időt és pénzt spórolsz meg, és végül ugyanott tartasz – egy jó ruhakollekció, amit te válogattál össze magadnak.

Hogyha ezekre nem fordítasz energiát, akkor pedig ne csodálkozz, ha előbb-utóbb egy viccportálon találod magad, a fura öltözéked vagy nem összeillő ruhadarabjaid miatt.