Motoros csizma egy majmon?

Manapság már bármiből lehet meme. Emlékszem még arra az időszakra, amikor bejöttek ezek a szokások, meg egyáltalán maga az elnevezés. Sokan nem is tudták még, hogy valójában mit is jelent a meme. Sőt lehetséges, hogy még ma is sokan nem tudják, úgyhogy pár szóban bemutatom a félreértések elkerülése végett. Tehát meme az a kép, vagy olykor gif, esetleg videó, ami valamilyen sajátosságot mutatva kiemelkedik a környezetéből és mindenféle vicces/elgondolkodtató szöveget alá/felé/rá írva más és más értelmet nyer, ezzel beleivódik a köztudatba és minél inkább többen ismerik, annál inkább több változata születik. Ezeket a figurákat általában filmekből, sorozatokból, animációs sorozatokból ragadják ki, méghozzá azért, mert így sokkal életszerűbb az egészből viccet csinálni, hiszen sokan ismerik, és megértik a bennfentes poénokat.

Vannak olyan oldalak, ahol ezeket konkrétan gyűjtik, esetlegesen még meg is magyarázzák, és van olyan oldal is, ahol saját magad szerkesztheted meg a meme-det. Utóbbi típusnak köszönhető az, hogy most már egyre kevésbé ismert dolgokat, vagy pedig egyre kevésbé jó humorú emberek állítják össze ezeket. Manapság rengeteg olyan képet találok, ami nem hogy nem is vicces, de még csak nem is értelmezhető, maximum csak egy-egy közösség számára. Ezeknek pedig pont nem az a céljuk, legalább is szerintem.A napokban találtam egy olyan képet, amin egy majom volt, motoros csizmában és bőrmellényben, de a szövegre már nem is emlékszem. Arra viszont igen, hogy nem értettem már akkor sem a mondanivalóját. Tény, hogy nagyon kis cuki volt a lábán a motoros csizma, és meg kell hagyni, a bőrmellény is nagyon jól állt a majomnak, de azért nem árt, ha valami üzenetet is hord magában a kép.

Arról nem is beszélve, hogy ha esetleg értelmetlen az üzenet, de az egyszerű ember csak azt látja hogy, ja persze, egy motoros csizmában és mellényben pózoló majom,  aki még esetleg valami bolondságot is csinál, az esetleg pejoratív tartalommal bírhat, legalább is egyszerűbb emberek értelmezésében.

Ezért hát azt tudom javasolni a tisztelt publikumnak, hogy csak akkor fogjon meme gyártásba, ha már biztosat mondtak róla a barátok. Úgy is ők a legszigorúbb bírák. Te csináltál már valaha memet? És ha igen, akkor mi volt az?