Babák és babakocsik

Nyár van, sok a szabadidőm. Rengeteg képet nézegetek mostanában, és a képek mellett mostanában videókat is keresek. Hihetetlen, mennyi vicces videó van az interneten, hogy az ember egy helyen tud nézni állatos videókat és akár kisbabás videókat is.

Mindenki nevet a kisbabás videókon, mikor az egyik testvér kifejezi utálatát a másik iránt, mikor ellöki, vagy akár megindítja a babakocsiját a lejtőn, az anyuka pedig rohan utána.

Az ilyen videókon mindenki nevet, de belegondoltam, hogy valójában milyen veszélyes egy-egy ilyen, kívülről nézve szórakoztató, jópofa helyzet.

Gondoljunk csak bele, hogy lelökik a babakocsit a lejtőn, akár csak egy percen múlik, hogy a babát nem üti el egy autó, vagy az anyuka ne tudja elkapni időben a kocsit, és megfékezni a száguldásban, elkerülve ezzel egy későbbi tragédiát. Sok a veszélyes helyzet, amin később csak nevetünk.

Sokat szórakozok olyan gyerekeken, akik elesnek, elcsúsznak, de persze nem ütik meg magukat túlságosan, hiszen ha komolyabb bajuk lenne, szerintem senki nem töltené fel a videókat az internetre.
Amíg nem tanulnak meg rendesen beszélni, rengeteg aranyos szót képeznek, akinek gyereke van, annak lassan minden tárgy valami különleges névvel bír, és a gyerekek által kreált kifejezések általában átragadnak a felnőttekre is. Születhetnek érdekes helyzetek abból, mikor a felnőttek a gyereknyelvet használják esetleg a munkában, mert megszokták.
Szeretem, mikor fintorognak, nagyon édesek, elég érdekes arcokat tudnak néha vágni. Az egyik kedvenc videóm például, amikor zöldséget etetnek egy babával, és folyamatosan kiköpi azt, vagy mikor citromot eszik, és folyamatosan fintorog.

Egyik este a TV-ben láttam, hogy az állatkölyköket is azért találjuk annyira aranyosnak, mert hasonlítanak az embergyerekekre, ugyanolyanok a vonásaik, nagy fej, nagy szemek, kicsi test.

A babás téma nálunk most amúgy is éppen aktuális, az unokatestvéremnek nemsokára megszületik a kisfia, amitől persze lázban ég az egész család.

A babás videókat elnézve már tudom, hogy imádni fogom a gyereket, ha olyan mókás lesz, mint az interneten látott videókban. Talán belőle is internet sztár lesz, talán a videóinak is több ezer megtekintése lesz.

Ezek a babakocsis esetek viszont kicsit aggasztanak. Nagyon vigyázni kell, milyen babakocsiban fog utazni a kicsi. Mivel rengeteg kiadásuk van a gyerekszoba miatt, úgy gondoltuk a családdal, hogy meglepjük őket egy babakocsival. Mindenképpen valami olyan kellene, amin van fék, hogy nehogy elguruljon szegényke a lejtőn. Még szerencse, hogy az internet nem csak vicces videókkal van tele, hanem mindent megtalálni rajta, amit keres az ember.

Nemrégiben belevetettem magam a babakocsik világába, és arra jutottam a sok leírást olvasgatva, hogy egy multi babakocsit kellene választanunk. A multi babakocsik szerintem a legjobbak, mivel a születéstől kezdve egészen 4 éves korig használhatóak. Nem kell külön új babakocsit venni, ha a gyerek megtanul ülni, egyszerűen csak le kell szedni a mózeskosarat és a helyére kell tenni a sport ülőegységet. A gyerekek amúgy is ragaszkodnak a dolgaikhoz, jó, ha egész gyerekkorában egyetlen babakocsija van, amit már megszokott.
Az ilyen kocsik váza elég könnyű, gyorsan és könnyen összecsukhatóak, így az autóba is gyorsan be lehet tenni, meg a tömegközlekedés sem nehéz velük. Szinte biztos vagyok benne, hogy a babakocsi tologatását jobban fogom élvezni, mint a gyerek, ahogyan magamat ismerem, fel-alá fogok rohangálni vele, úgyhogy olyan kocsi kell, ami ezt is bírni fogja. Meg ami jól fordul, az is fontos, hogy ne kelljen szenvedni vele, ha be akarom tolni valahova, mondjuk egy szűk sorba valamelyik szupermarketben.

Valami olyan színt szeretnék választani, ami nem koszolódik olyan könnyen, de nem is fekete, a fekete szerintem nem illik annyira a babákhoz, mivel kisfiú, vagy sötétkéket, vagy zöldet fogunk szerintem választani.  A BabaVerda üzlet online áruházán böngészgettem, mert rengeteg babakocsijuk van és teljesen hozzá nem értőként is könnyen eligazodtam rajta. Hamar meg is találtam, amit kerestem, multi babakocsi, türkiz színben. Szállítanak házhoz, ami jó, mert az üzletük sajnos tőlünk messze van, és kicsit idiótán néznék ki egy üres kocsit végigtolva a városon. Bár beletehetnék egy műanyag babát, vagy esetleg valami állatot… olyan videókat is láttam már!
A leírásban egyébként benne van az is, hogy mit kapok, például esővédőt, ami eszembe sem jutott, hogy kellene egy babának, de kell.
Mindent megtudtam, amit ahhoz tudnom kell, hogy babakocsit vegyek, utána már csak az maradt, hogy anyukámmal is megbeszéljem a dolgot, végül is családi ajándék lesz. Ő is beleegyezett, hiszen prémium minőségű kocsit tudunk venni, jó áron, az interneten. Ennél jobbat és kényelmesebbet úgysem fogunk találni.

Még jó pár hónap hátra van, amíg megszületik a kicsi, addig pedig babázás helyett maradnak a videók és a képek, meg a babakocsik és játékok nézegetése. Az biztos, hogy a kicsi el lesz kényeztetve, és tele lesznek vele a családi fotóalbumok is.