A diákmunka persze nem csak kemény munkából, hanem szórakozásból is áll

A barátaim körében egyre népszerűbbek a viccek képek és videók, “mémek” és képregények. Sok olyan felhasználó van a közösségi oldalakon, akik kifejezetten ezen képek gyártásával és posztolásával foglalkoznak és hatalmas népszerűségnek örvendenek. Nem is csoda, sok olyan oldalt követek én is, akiknek nagyon jókat lehet nevetni némely posztján. Gyakran fogalmaznak meg társadalomkritikát, aktuális közéleti híreket vagy az átlagember hétköznapjaiban történő eseményeket, amire mindenki tud reflektálni. Pár cég vagy netes oldal számára ez egyfajta vírusmarketing is, hiszen a kifejezetten vicces vagy érdekes híreket rendkívüli gyorsasággal osztják meg az emberek ismerőseikkel és terjednek el az interneten.

A munkatársaimmal a szüneteinkben, vagy titokban, amikor már nagyon unjuk a melót, ilyen oldalakat nézegetünk és jókat derülünk rajtuk. Egy gyógyszergyártó cég raktárában dolgozom mostanában diákként. Nem rossz meló, mert csak könnyű gyógyszereket kell rendszereznünk és pakolgatnunk, közben meg simán lehet beszélgetni vagy akár zenét hallgatni, tele van diákokkal az egész raktár. Minden munkatársunk nagyon jó fej, de azért a főnökök nyilván nem szeretik, ha előkerülnek a telefonok munka közben. Így erre csak nagyon ritkán kerül sor, amikor már tényleg nagyon fáradtak vagyunk és kell egy kis frissítés.

Az egyik nap előbb elküldtek minket ebédszünetre, mert új raklaptartó állvány került beszerelésre a részlegen, ahol épp dolgoztunk. Ezt mi persze egy cseppet sem bántuk, már csak azért sem, mert végre történt valami újdonság, valami érdekes, amit első kézből figyelhettünk meg a saját szemünkkel. Még sosem láttam, hogy hogyan szerelnek be ekkora fém polcokat raktárakba, így nagyon érdekes volt végignézni a folyamatot. Mint megtudtuk – a főnökünk imád nagyon sokat beszélni, akkor is, ha nem kérdezzük -, a Racking Log nevű cégtől rendelték a raklaptartó állványt, mert itt személyre szabottan készítik el a fém polcrendszereket. Hatalmas választékban lehet tőlük rendelni mindenféle salgó polcot, fém állványrendszert, galériás állványokat és a többit.

Különleges, gördíthető raklaptartó állványokat rendeltek a főnökeink, mert ez teljesen kihasználja a rendelkezésre álló teret, és nagyon praktikus, nem kell hozzá sok hely, csak egy folyosó a polcok között. Raklaptartó állványnak, hosszanti anyagokat tároló állványnak, de leggyakrabban irattartó állványnak használják ezt a fajta gördíthető polcrendszert. Láttuk, ahogyan a padlóhoz rögzítették az acélsíneket, amire aztán alvázat szereltek, ezzel tud mozogni az egész szerkezet. Felszereltek rá egy mozgatókart is, amivel lehet irányítani a gördülő rendszert. A fémpolcokat egyénileg, igény szerint alakítják ki és gyártják le. Először személyesen kijönnek felmérni a terepet, majd ez alapján tervrajzot és árajánlatot készítenek.

A raklapok pakolásában persze nem kellett segítenünk, mert a békákat nem használhatjuk (hivatalosan – persze azért már mindannyian kipróbáltuk őket), de a kisebb dolgokat, dobozokat és egyéb termékeket mi pakoltuk vissza az új polcokra. Nagyon könnyű és érdekes élmény volt kipróbálni és használni a gördülő polcokat, egyikünk sem próbált még azelőtt hasonlót. Nagyon praktikus polcrendszerek ezek, megkönnyítik a tárolást és a munkát.